Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΛΑΚΗΣ Ο ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ..
















Αυτό που γίνεται στις τελευταίες εμφανίσεις του κ.Λαζόπουλου δεν έχει προηγούμενο! Ο περίφημος και πολύ ταλαντούχος κωμικοσατιριστής έχει μετατρέψει το αναμφισβήτητα πετυγχημένο σόου του ,σε μια πολιτικοπροπαγανδιστική εκπομπή. Υπέρ ποιων προπαγανδίζει έγινε απόλυτα κατανοητό στον...προεκλογικό αγώνα που έδωσε.

Παιδί της αριστεράς ο κ.Λαζόπουλος ,με δεξιές τσέπες και με μια ζωή που δεν ταιριάζει σε έναν αριστερό!

Και για να μην παρεξηγούμε ,προφανώς και δεν έχω καμία εμπάθεια προς το πρόσωπο του ,προφανώς είμαι και γω μέσα σε αυτούς που διασκεδάζουν ..ή μάλλον διασκέδαζαν με την εκπομπή του. Και το πράγμα γίνεται επικύνδινο απο την στιγμή που είναι τόσο δημοφιλής και αγαπητός απο το κοινό. Κοινό που αποτελείται απο μορφωμένους ανθρώπους και μη ,απο ενήλικους αλλά και ανήλικους.

Η ιστορία έχει διδάξει κατα καιρούς πως οι χειρότεροι και πιο επικύνδινοι προπαγανδιστές είναι αυτοί που χρησημοποιούν την σάτιρα ως όπλο τους. Γιατί όταν κατέχεις καλά την συγκεκριμένη πτυχή και είσαι ευφυής ,περνάς τα μηνύματα που θες στον απλό κόσμο και τον καθοδηγείς με έναν πολύ μεθοδικό τρόπο. Και αυτό ακριβώς κάνει ο κ.Λαζόπουλος ,αναφέρει την είδηση με τον τρόπο που τον συμφέρει και στα καπάκια εκφέρει την προσωπική του άποψη με τον ιδιαίτερα σατιριστικό τρόπο. Και έτσι που μιλάει για ένα συγκεκριμένο θέμα ,αμέσως περνάει ένα άσχετο βίντεο κάποιου ..κωμικά γελοίου της ελληνικής τηλεόρασης ,με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίσει τον τηλεθεατή ,περνώντας του όμως βαθιά και απόλυτα το μήνυμα που ήθελε. Σε πολλούς ίσως αυτά να φαίνονται ψίχουλα αδιαφορίας αλλά μπείτε στον κόπο στην επόμενη του εκπομπή τον τρόπο με τον οποίο αναπαράγει τα θέματα του. 1 σοβαρό ,2 γελοία και στο σοβαρό περνάει τα μηνύματα που θέλει.

Κάποιοι πέρυσι είχαν χαρακτηρίσει τον κ.Λαζόπουλο ,επικύνδινο για την δημοκρατία. Δεν θα συμφωνήσω σε απόλυτο βαθμό ,απλώς θα μπω στην διαδικασία να υπενθυμίσω πως ο εν λόγω παρουσιαστής όσο κι αν θέλει να νομίζουμε πως κάνει σφαιρική σάτυρα δεν το πετυγχαίνει .

Η σάτυρα είναι μεγάλο προσόν για οποιοδήποτε το διαθέτει ,γιατί σημαίνει ιδιαίτερα υψηλός δείκτης ευφυίας. Και μην ξεχνάμε πως άλλο πράγμα ο κωμικός και άλλο ο γελοίος..

Και ο κ.Λαζόπουλος είναι μεγάλος κωμικός..

SYNC BLOGS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου