Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Μεταμψύχωση...υπάρχει;

Υπάρχουν κάποιες στιγμές ..ή μάλλον μου έχει συμβει μερικές φορές να μπω στην διαδικασία να σκεφτώ και να περιπλανηθώ σε όλες αυτές τις υπαρξιακές ερωτήσεις σχετικά με την ζωή ,τον θάνατο και την συνέχεια του. Και πάντα κάπου στην μέση τις σταματάω ,διότι η σκέψη γίνεται εμμονή και μετά χάνεις την μπάλα και μπορεί να εξελιχθεί σε επικίνδυνο παιχνίδι του μυαλού.

Έχω νιώσει 2-3 φορές το συναίσθημα ,να γνωρίσω καινούργια άτομα στην ζωή μου και για κάποιο λόγο ασυναίσθητα να τα νιώσω πολύ οικεία .Σα να τα έχω ήδη γνωρίσει ,σα να τα έχω ξαναζήσει .Νιώθω πως με ξέρουν για κάποιο λόγο..η μορφή τους ,ο τρόπος που μιλανε ..

Πιστεύεις σε αυτά; Δηλαδή ότι η ζωη είναι μια συνεχεια ,ότι ο κόσμος αποτελείται απο συγκεκριμένες ψυχές που απλώς αλλάζουν μορφές και βρίσκονται σε άλλα σώματα. Δηλαδή πεθαίνεις και μετά..; Η ψυχή σου τι; Εξαφανίζεται ;Σβήνει; Πολύ μάταιο δεν ακούγεται; Και απο την άλλην ,να αλλάζουμε μορφές πολύ ενδιαφέρον και συγκλονιστικό δεν γίνεται;

Και όμως.. υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν στην συνέχεια της ζωής με τον συγκεκριμένο τρόπο. Ίσως να υπάρχει αυτή η πεποίθηση για να μην τρελενόμαστε με την ιδέα πως χανόμαστε μετά τον θάνατο ,στο άπειρο.

Ίσως ναι ,ίσως όχι..

ΥΣ: Αφορμή αποτέλεσε το καινούργιο σήριαλ του αντ1 .Ένας έρωτας πεθαίνει το 1930 σε ένα ναυάγιο ,αλλά ξανασυναντιέται με άλλες μορφές ,σε διαφορετικό χρόνο και σε άλλο μέρος το 2009.. πολύ ενδιαφέρον!

SYNC BLOGS

1 σχόλιο:

  1. ΕΛΕΝ
    ΕΓΩ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ...ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΠΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟ ΞΥΠΝΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝ...ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΠΟΥΜΕ 2 ΚΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΠΟΙΟ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ Π.Χ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΟΙΚΕΙΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΗ ΚΑΠΟΤΕ ΕΚΕΙ..Η ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΜΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΕ..ΤΥΧΑΙΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΕ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΟΝΗΜΩΣ ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΑΣΤΕ ΑΝ ΑΝ ΟΤΟΣ ΕΧΟΥ ΖΗΣΗ Η;ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΖΩΗ...ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή