Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΑΠΩΘΗΜΕΝΟΥ..

Πόσοι απο εσάς έχετε μπει στην διαδικασία να αποκτήσετε ή να δημιουργήσετε ένα απωθημένο;
Πόσοι απο εσάς μετά προσπαθήσατε να το καταπολεμήσετε και να σταματήσετε να το έχετε ως ανυπόφορη σκέψη;
Πόσοι απο εσάς καταφέρατε να το ξεπεράσετε;

Βασικά ξεπερνιούνται τα απωθημένα;
Bασικά μπορεί κάποιος να ορίσει τι σημαίνει απωθημένο ; Ή υπάρχουν κατηγορίες και περιπτώσεις;

Καταρχάς είμαι της άποψης πως τα απωθημένα είναι ένας τρόπος ολοκλήρωσης της ζωής ή μάλλον συμπλήρωμα των συναισθηματων. Και είναι απο τα ωραία συναισθήματα ,γιατί σε γεμίζει ταυτόχρονα πάθος ,ευτυχία ,δυστιχία ,απόγνωση και παίζεις παιχνιδια με το μυαλό σου και την μοίρα. Και μην ξεχνάμε πως ένα απωθημένο είναι κυρίως σκέψη και κάτι ανεκπλήρωτο .

Το βίωσες στο παρελθόν ,το ένιωσες σαν επιθυμία ,αλλά ποτέ δεν το είχες δικό σου ,ποτέ δεν το ένιωσες με την κυριολεξία του όρου. Και σε σέρνει όσα χρόνια και να περάσουν ,σε βαραίνει σαν σκέψη αλλά για κάποιο λόγο δεν θες να την αποχωριστείς ,θες να συνεχίσεις μαζί της για να έχεις την δυνατότητα να θυμάσαι ,αυτό που ποθούσες τόσο αλλά ποτέ δεν το χες.

Αλήθεια ,αν είχες την δυνατότητα ,θα το απαρνιόσουν ;
Προσωπικά οχί! Είναι αυτό που είπα και πριν ,με γεμίζει μέσα μου και το χω ανάγκη να χω απωθημένα. Είναι μέρος της ζωής πιστεύω ,να έχεις ανεκπλήρωτες επιθυμίες..

Αν μπορούσες ένα απωθημένο ,να το πραγματοποιούσες ; Τι θα έκανες;
Δεν ξέρω ,δεν νομίζω να το πραγματοποιούσα. Ίσως τα απωθημένα είναι καλύτερα να υπάρχουν ως σκέψεις και μόνο .

Ίσως για αυτό και να είναι απωθημένα ,γιατί ως σκέψη και φαντασίωση μπορείς να τα πλάσεις με τον δικό σου ιδανικό τρόπο ,χωρίς περιορισμούς και να τα αισθανθείς όπως ακριβώς θες. Οπότε γιατί να μπεις στην διαδικασία να επιδιώξεις να καταστρέψεις ένα απωθημένο; Θα ρισκάρεις και θα χάσεις ένα απωθημένο για να το ζήσεις ; Και είσαι σίγουρος ότι θα σου βγει έτσι όπως το χες φανταστεί ,έτσι όπως το θελες; Όχι.. Απλά θα προσπαθήσεις να μην το αφήσεις σαν απωθημένο προς χάριν του εγωισμού και της αυτοπεποίθησης σου.


Είναι τελικά το πιο ωραίο συναίσθημα...;

SYNC BLOGS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου