Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ...ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΣ


Όχι ,δεν αρρώστησες με την καλή έννοια. Όπως είναι φυσιολογικό τα καράβια προς Μύκονο πάνε γεμάτα αλλά...φεύγουν και γεμάτα .Έχει ξεσπάσει τρελή επιδυμία την τελευταία βδομάδα και όλοι γυρίζουν απο το νησί άρρωστοι με τα σημάδια της γρίπης.

Κακά τα ψέμματα είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει μιας και η Μύκονος κάθε καλοκαίρι αποτελεί το hot spot σημείο του καλοκαίριου και σκάνε άνθρωποι απο όλο τον κόσμο ,οπότε το κακό δεν θέλει και πολύ για να γίνει!

Άρα όσοι έχετε στο νου σας να επισκεφτείτε το νησί των ανέμων ,κάντε μια δεύτερη σκέψη ή στην τελική πηγαίντε με τις καλύτερες προφυλάξεις γιατί η γρίπη των χοίρων (ή οποιαδηποτε άλλη ) δεν αστειεύονται και μπορούν να σας τερματίσουν άμεσα τις διακοπές.



SYNC BLOGS

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

MΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Όπως βλέπετε την σελίδα μου ,τώρα αρχίζω να την "χτίζω" σιγά-σιγά ,οπότε stay tuned για την ολοκληρωμένη της μορφή.

Στο συγκεκριμένο blog δεν θα βρείτε μια σταθερή γραμμή ή τέλος πάντων μια συγκεκριμένη θεματολογία. Εδώ θα αποτυπώνω σε μορφή κειμένων (άντε και κανα multimedia στο που και που..) ,όσα με απασχολούν/εκφράζουν ,χωρίς να γυρίζω απο ένα είδος θέματος και μόνο. Απο Προσωπικές σκέψεις...στις επιχειρηματικές βλέψεις του Βγενόπουλου και απο κει...στην sexy αλλά καθόλου όμορφη Lady Gaga.

Τι άλλο θα μπορείται να βρείτε; Gossips απο την Αθήνα ,οικονομικές συζητήσεις ,σκέψεις/ανησυχίες ,θέματα για υγεία ,για διασκέδαση κτλ κτλ

Ότι έχω στο μυαλό μου (απαραίτητο συστατικό και ο ελεύθερος χρόνος..) θα το αποτυπώνω εδώ και περιμένω και την δικιά σας συμμετοχή ,ώστε να αποκτήσει έτσι η σελίδα μια ροή και ..πνοή!



SYNC BLOGS

KANEI TO MΠΑΜ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ;


Τους τελευταίους μήνες όλοι όσοι ασχολείστε με χρηματιστήριο και τα σχετικά θα έχετε ακούσει φήμες περι συγχωνεύσεων των τραπεζών ,μεγάλα deals και άλλα τέτοια ωραία. Το θέμα είναι κατά το πόσο οι συγκεκριμένες φήμες βασίζονται σε θεωρίες συνομοσίας και αν μπορεί κάποιος να το δει απο μια ρεαλιστική πλευρά .Σίγουρα όπου υπάρχει καπνός ,υπάρχει και φωτιά ,οπότε είναι σχεδόν βέβαιο πως τον τελευταίο καιρό κάτι μαγειρεύεται ή είναι στην προσπάθεια τουλάχιστον..

Τον Βγενόπουλο πάλι ,λιγό-πολύ όλοι τον ξερουμε επιφανειακά και όλοι μας γνωρίζουμε τα μεγάλα deals που έχει κάνει κατα καιρούς με τελευταίο του επίτευγμα την απόκτηση της Ολυμπιακής. Είναι ένας επιχειρηματίας που λειτουργεί με βάση την ψυχολογία και μόνο και ξέρει πως να αντιμετωπίζει τους αντιπάλους του και να παίρνει στο τέλος αυτό που θέλει. Ίσως να είναι και ο πιο επιτυγχημένος επιχειηματίας των τελευταίων ετών στην χώρα μας ,αφού κάθε του κίνηση γίνεται σημείο αναφοράς .

Πρίν 1 χρόνο ,είχε βγει και είχε δηλώσει με κατηγορηματικό τρόπο πως η Ελλάδα μπορεί να αντέξει 2 μεγάλες τράπεζες και μια μικρή .Το χε δικαιολογήσει με βάση την δυσαναλογία που υπάρχει στην πληθώρα τραπεζών στην χώρα μας και των μόλις 12 εκατομμυρίων κατοίκων. Μια άποψη σωστή αν μη τι άλλο ,αλλά σίγουρα όχι και τόσο εφικτή (τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον).

Έτσι λοιπόν φτάνω στο σημείο που να μπορώ να δηλώσω πως το μεγάλο μπαμ του Βγενόπουλου δεν αργεί να γίνει και η συγχώνευση της marfin popular bank και γενικότερα όλου του ομίλου με μια εκ των alpha και πειραιώς .Είναι ουσιαστικά νεκρή περίοδος και ο Βγενόπουλος συνηθίζει να χτυπάει ,όταν όλοι κοιμούνται.

Βέβαια πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι η συγχώνευση με την alpa ,ποντάροντας στις πολύ καλές σχέσεις του με τον Κωστόπουλο και με κάτι αντίστοιχες δηλώσεις του τελευταίου που χε κάνει στο παρελθόν περι συγχωνεύσεων κτλ..

Και μια τέτοια κίνηση όλοι μπορούμε να φανταστούμε πόσο μεγάλες αλλαγές θα επιφέρει στην ελληνική οικονομία..Θετικές ή αρνητικές θα δείξει.

SYNC BLOGS



Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009